Ești leneșă, Bianco

procrastination

Bună, mă numesc Bianca și sufăr de procrastinare acută. La început o numeam lene, iar apoi am dat vina pe depresie. A fost momentul când am realizat că nu mă mai motiva altceva în afară de „TREBUIE” și de „nu mai am timp ohgodwhy plsstahp”. Știu că sunteți mulți ca mine, d-asta scriu aici, că aș avea eu nevoie de la voi de niște sfaturi de get your lazy ass up and do something.

De ce amân mereu totul până în ultima clipă? Pentru că mereu mi-a ieșit. Mereu am luat note bune la examene, chiar dacă învățam doar în noaptea de dinainte. Am făcut proiecte întregi într-o noapte. Pentru că episod nou din nuș ce serial, pentru că hai să încercăm ceva tehnică din tutorialul ăsta de machiaj, pentru că dacă tot a ieșit drăguț, hai să facem și niște poze, pentru că unicorni și curcubee și video-uri cu pisici și apoi online window shopping. După asta urma faza cu făcutul listelor cu ce am de făcut, apoi plâns pe Facebook sau la telefon că nu am timp să fac tot ce-i pe listă. Și momentul ăla când situația mă copleșea și o sunam pe mama și începeam să-i plâng în telefon că nu mai pot. Ea mă liniștea și urma motivarea de după, odată cu sentimentul de screw it, trec și de asta. Dar parcă acum nu îmi mai convine, vreau să-mi organizez mai eficient timpul.

După ce am citit câteva articole despre afecțiunea asta, am înțeles că primul pas este să îți dai seama când, cum  și de ce amâni lucrurile. M-am uitat în listele mele de task-uri și am observat că întâi rezolv lucrurile mai puțin importante doar pentru a avea satisfacția că le tai de pe listă. De ce amân să rezolv anumite probleme: fie nu sunt tocmai lucrurile pe care prefer să le fac (spre exemplu, urăsc să vorbesc la telefon – mi-am uitat încărcătorul acum două săptămâni la Creative by Alina Cartu, nici acum n-am sunat după el), fie mă simt copleșită de ceea ce am de făcut (par example, disertația), fie mi-e greu să iau o decizie legată de un task anume.

De-a lungul timpului, am observat că sunt câteva lucruri care mă ajută să îmi organizez mai bine timpul, cum ar fi:

1.listele

2.să închid Facebook

3.să ascult muzică, preferabil instrumentale

4.să mă recompensez după fiecare task

5.uneori beau ceva – cidru, bere cu lămâie sau cola cherry.

După cum se vede, nu am nicio strategie clară de a stopa fenomenul ăsta în ceea ce mă privește, așa că mi-ar prinde bine câteva recomandări și sfaturi. Pwetty pwease?

tumblr_o3u3j1EoKp1ufxwwno2_400

Comments

comments

You May Also Like

Leave a Reply