City Break la Fieni – include tur personalizat

Cum adică unde e Fieni? Probabil eşti mereu în urmă cu noutăţile, dacă nu ştii de noua staţiune unde îşi va stabili reşedinţa Leonardo di Caprio, odată ce va lua mult aşteptatul Oscar şi se va retrage cu o petrecere fastuoasă.

1

Dacă nu mă crezi pe cuvânt, aici găseşti articolul cu pricina: http://www.kmkz.ro/de_ras/texte/fieniul-pe-lista-viitoarelor-destinatii-de-vacanta-a-lui-leonardo-dicaprio/ 

Şi asta e minunat, pentru că la Fieni s-a deschis recent un centru de informare turistică.

 

Pentru a veni în scopul comunităţii şi pentru a-mi face datoria de fienez, am decis să organizez city break-uri cu tururi personalizate în Fieni, pentru ca multitudinea de turişti care ajung în oraşul nostru să afle mai multe despre istoricul său, despre monumentele importante, dar şi să experimenteze viaţa de noapte şi gastronomia deosebită. Aşadar, în funcţie de preferinţele turiştilor, avem pachete ce includ fie vizite la muzee, fie intrări în cele mai exclusiviste cluburi. În plus, cele mai selecte restaurante ne-au devenit parteneri, astfel încât oricine să guste adevărata experienţă fieneză.

Lăsând deoparte ironia, sarcasmul şi gluma, aş vrea să văd o evidenţă a turiştilor care au ajuns intenţionat (!) şi cu scop turistic în Fieni în ultimii 5 ani. Aş vrea să ştiu ce au vizitat oamenii ăia în oraş. Vă spun eu, localitatea are supranumele de “oraşul 5 minute“, asta fiindcă dintr-o parte în alta a sa faci 5 minute cu maşina. Asta dacă se merge bară la bară. Aş vrea să ştiu care au fost oamenii care au decis că în Fieni e nevoie de un centru de informare turistică şi câţi bani le-a ieşit din asta. Aş vrea să ştiu de ce construcţia unui astfel de centru a fost prioritară asfaltării drumului până la respectivul centru. De ce se tot îngroapă şi dezgroapă ţevi. De ce se asfaltează peste ele şi apoi se strică tot. De ce parcul din Fieni e mai mult ciment. De ce şi cum am reuşit să poluăm şi apa. Nu era de ajuns praful din aer?

Mi-e silă de faptul că mă văd nevoită să scriu aşa despre oraşul în care am crescut 19 ani. Mi-e silă de oamenii care au făcut asta. Generaţia mea a plecat din Fieni, i-am lăsat să fure cât şi cum au vrut. Generaţii au plecat pe afară. Se întorc pe timpul verii cu maşinile la mâna a doua şi gulerele ridicate şi exclamă cu scârbă că nu s-ar mai întoarce în Fieni.

Fienezii, “Fiii Enei”, s-au cam săturat de incompetenţă şi furt. Cam atât de tare încât i-au făcut şi o pagină de Facebook primarului, cu numele “Un primar FARA chef de munca“.

Reacţia primarului? A pus pe contul său numele şi adresa persoanei care a făcut pagina. Pentru că aşa se rezolvă lucrurile în secolul ăsta. Pentru că în Fieni se fac lucrurile pe seama prieteniei şi legăturii cu primarul, viceprimarul şi restul gloatei. Şi asta o ştiu pe pielea mea, fiindcă am avut legătură cu cineva care ajungea uşor la primar. Nu e nevoie să spun că în faţa blocului meu se tundea iarba (aka se cosea) la timp, iar orice cerere sau reclamaţie aveam, se rezolva în timp util. Ei, după ce n-am mai avut contact cu acea persoană, lucrurile s-au schimbat la 180 de grade. Să nu mai spun de angajaţi ai primăriei care foloseau alţi angajaţi în scop personal, la ei acasă. În timpul serviciului, cum altfel.

prm

În weekend o să merg acasă şi vă voi face un tur, vă voi prezenta tot oraşul. Aştept să îmi spuneţi voi dacă e necesar acel centru de informare.

Non-disclaimer: Poate nu e bine că am scris astea, poate că vor fi consecinţe, poate mă trezesc exclusă din oraşul vedetelor sau mă trezesc cu geamurile sparte acasă. Vă ştiu în stare. Dar cred că toată lumea ştie ce se întâmplă în primărie, cum se rezolvă lucrurile în Fieni şi care este atitudinea voastră. Învăţăm şi noi să prioritizăm şi lăsăm puţin furatul deoparte?

SCẤRBĂ, (3) scârbe, s. f. 1. Aversiune nestăpânită (fizică sau morală) față de cineva sau de ceva; dezgust, repulsie; greață, silă. ◊ Loc. vb. A-i fi(sau a i se face) cuiva scârbă sau a-l prinde (ori a-l cuprinde) pe cineva scârba (sau o scârbă) = a se scârbi. ♦ (Rar) Ceea ce provoacă scârbă (1) sau, p. ext., spaimă, groază. 2. Ființă murdară, dezgustătoare; p. ext. om de nimic, netrebnic, mârșav. Din sl. skrŭbĭ.

 

Comments

comments

You May Also Like

Leave a Reply