Cum mi-am făcut părul roz/ mov

Raluca Antuca Photography Raluca Antuca Photography

În ianuarie, după câteva luni de meditat asupra problemei, am hotărât să îmi fac părul roz. Cum știam că nu o să-mi iasă o culoare uniformă și frumoasă dacă mă vopsesc singură, am apelat la Ana-Maria Tiliban (lucra la Londra 17 la acel moment). A fost nevoie să îmi decoloreze foarte tare părul – astfel de culori nu prind deloc sau nu au aceeași intensitate dacă sunt aplicate pe alte culori în afară de blond mega-deschis, cât mai alb posibil. Recomand să nu vă decolorați părul singure, mai ales dacă nu ați mai făcut-o înainte (puteți să rămâneți foarte ușor fără păr). După decolorat de 12% + vopsit într-o combinație de culori făcută de Ana, am plecat de la salon cu părul într-o nuantă foarte faină de roz potolit (zic eu).

Din păcate, însă, culorile astea nu rezistă la fel de bine ca vopseaua mai închisă – se observă imediat cum se duc. Așa că după vreo 5-6 spălări, am hotărât că vreau rapid o culoare mai intensă.

La profihairshop am găsit vopseaua semipermanentă Directions, in niste culori foarte faine. Pentru început mi-am luat două nuanțe – Pastel Pink și Lilac. La prima aplicare am amestecat o cutie întreagă de Pastel Pink cu o linguriță de Lilac. Am adăugat mult balsam de păr și le-am amețit până a ieșit un balsam de păr colorat, omogen (am folosit o pensulă de machiaj fiindcă n-am mai găsit pensula pentru vopsea de păr). Balsamul de păr cu vopseaua semipermanentă trebuie aplicat pe părul spălat în prealabil cu un șampon cu pH acid. Eu am folosit L’Oreal Absolut Repair Lipidum, nu am verificat ce pH are.

20170122_112437Am aplicat balsamul pe tot părul, am așteptat 30 de minute și, de la un blond portocaliu, așa a ieșit culoarea:

20170123_08443120170123_084320

la lumină naturală

20170122_15245320170122_152127_003

Același lucru l-am făcut apoi două săptămâni mai târziu, când s-a dus culoarea. De data asta am folosit doar cutia Lilac, iar rezultatul arată cam așa:

*O cutie de vopsea Directions costă în jur de 40 lei.

Culorile pe care le-am ales nu-s foarte intense și nici nu rezistă mult (în jur de 5 spălări în cazul meu), dar eu zic că sunt potrivite pentru a intensifica o culoare pe care o aveți deja ori pentru a schimba temporar o nuanță deschisă de blond. Cu cât părul va fi mai blond/ alb, cu atât culoarea o să semene cu ceea ce vedeți în catalog.

Comments

comments

Share This Story

Beauty

You May Also Like