Cum am rezistat o săptămână fără Facebook

IMG_20170212_141222_805

Marți, 7 februarie, am decis să-mi dezactivez contul de Facebook pentru o săptămână. Am făcut asta pentru că începuse să-mi ocupe mult prea mult timp, nu reușeam să-mi termin task-urile și, în lumina ultimelor evenimente (ordonanțe și proteste), mă încărca teribil din punct de vedere psihic. Eram nervoasă constant. A fost mai degrabă un impuls, dar apoi mi-am dat seama că, dacă reușesc să mă controlez pentru o săptămână, îmi va ieși din obicei și voi reuși să pierd mai puțin timp în viitor. (Funny thing, așa am văzut și cine și-a dat seama că lipsesc.)

Iată ce aș fi vrut să postez pe Facebook în săptămâna asta, exceptând share-urile și comentariile legate de situația politică.

7 feb
*Guys, I quit Facebook for a week.
*Găsit piesă faină:


*Check-in @ La Plăcinte cu Andreea și Raluca.

8 feb
*Real performer & love of my life.

*Blackout la Romană.

9 feb
*Lecție de viață: să nu mănânci sos chutney cu mango dacă ai elastice transparente la bracketi. #yellow
*Parcă nu e așa greu fără Facebook. Trebuie să recunosc că intru de pe alt cont, cam 10 minute în fiecare zi, să verific ce au postat câțiva oameni (Zoso, Radu și Bunescu).

11 feb
*Poze de la munte.

12 feb
*Poze de la munte.

Lăsând gluma și postările la o parte, pauza asta chiar m-a ajutat. În prima zi m-am simțit ca un alcoolic care nu mai are acces la băutură :)) Luam telefonul, îl deblocam și mă uitam în gol câteva secunde, până realizam că nu mai am Facebook și notificări. Apoi a început să-mi fie ușor: n-am mai stat tot timpul cu ochii în telefon, verificând ce-i nou. Atunci când am stat, am fost pe Instagram și Pinterest. În plus, am fost mai activă și am început să fac ce mi-am propus pentru anul ăsta: am început să citesc și m-am înscris la un curs de make-up.

Am revenit pe Facebook pentru că nu pot să trăiesc fără ceea ce primeam acolo: informații și inspirație din partea oamenilor pe care îi urmăresc. Ca orice, și în asta trebuie o limită. Sunt sigură că săptămâna asta a fost cu folos și că nu voi mai simți nevoia să-mi verific telefonul de enșpe mii de ori pe zi.

Comments

comments

You May Also Like