Cum să arăţi mai bine în poze decât în realitate

versus

M-am obișnuit (de ani buni) să atenționez oamenii cu care mă cunosc mai întâi în online. De fiecare dată înainte să ne vedem pentru prima oară, am pus disclaimer mare, scris cu roşu şi încercuit: Știi, s-ar putea să nu arăt chiar ca în poze.

E ușor să te lași dus/ă de val atunci când lucrezi des cu fotografi foarte buni. La un moment dat ai impresia că arăți chiar ca în pozele alea. Asta până îți dă o palmă oglinda în care te uiți în fiecare dimineață

Pentru că în ultimele luni am început să analizez mai bine imaginea mea și a altora, mainly pentru că m-am concentrat pe a-mi crește contul de Instagram, am zis să povestesc puțin despre cum arăt eu mai bine în poze decât în realitate. Next, tips & tricks behind the scenes, ugly truth coming.

1. Trebuie să te simți bine în momentul în care ți se fac pozele. Am zile când pur și simplu nu am chef de pozat, iar asta mi se vede în special pe față. Înainte de ședința foto/ de selfie-uri, pune-ți niște piese care să te bage în starea potrivită. The Weeknd, Lana del Rey, Inna sau Nicki Minaj, whatever sets the mood.

2. Haine, machiaj, păr. Dacă nu ştii cum să te îmbraci, uită-te la Bravo, ai stil. Jokes aside, eu mai înțeleg câte ceva din ce se întâmplă acolo. Machiază-te cel puțin cât să nu pari bolnavă. Ştiu ce zic, eu am cearcăne dintotdeauna şi nu se acoperă doar cu machiaj. Acum că ai trecut de aceşti doi paşi, se poate totuşi să arăți aşa în poze:

bm

3. Aici intervine cel mai important punct: găseşte un fotograf bun! Acum nu zic să plăteşti un fotograf care să-ți facă doza zilnică de poze, dar un fotograf & retoucher bun face toată diferența. Ca dovadă, l-am rugat pe Alexandru Ivan să-mi trimită before/ after ale unor poze pe care mi le-a făcut. Atenție, some kind of sorcery happens.

bianca matei_alexandru ivan

bianca matei_alexandru ivan1

Găsește diferențele.

bianca matei_alexandru ivan2

alexandru ivan

4. Buon, după ce ai găsit un fotograf care ştie ce face, învață să pozezi. De obicei fotograful îți va da indicații, dar fă-i şi lui viața mai uşoară. Exersează în oglindă, ajută. Eu încă nu ştiu ce să fac cu mâinile, dar lucrez la asta.

Queen of posing, Coco Rocha:

5. Pentru selfie-uri, se aplică primii doi paşi + aplicații de editare foto. Eu folosesc Snapseed, Retouch şi BeautyPlus. Snapseed pentru iluminarea/ întunecarea pozelor, Retouch pentru a scoate din poză elemente pe care nu vreau să le văd (de ex un stâlp), iar BeautyPlus pentru a scăpa de cearcăne.

Aşa arăt eu mai bine în poze decât în realitate. 80% din merit e al fotografului, aşadar cine nu are un Alexandru Ivan, să-şi cumpere.

Să se aprecieze că am avut curajul să pun pozele de before, da?

Comments

comments

You May Also Like