De ce să citeşti Harry Potter and the Cursed Child

O să încep prin a menţiona faptul că ani buni din copilăria mea au fost marcaţi de seria Harry Potter. Am descoperit primele cărţi la bibliotecă, iar apoi părinţii mei au început să mi le ofere cadou cum apăreau volumele noi. După ce mă întorceam de la şcoală, doar asta făceam: citeam, devoram pagină după pagină. La un moment dat am fost atât de prinsă încât mi-am făcut un carnet cu toate vrăjile pe care le găseam în cărţi, voiam să le ştiu pe toate. Nu-mi aduc aminte câţi ani au trecut de când am citit penultimul volum, ştiu doar că-s foaarte mulţi. Între timp, nici măcar nu m-am uitat la toate filmele din serie. Pentru mine cărţile au ceva aparte, îmi construiesc eu propria-mi viziune, în schimb când văd filmele devin uşor confuză.

Some spoilere coming

Despre Harry Potter and the Cursed Child pot spune că sunt sigură că nu va fi pe gustul tuturor fanilor. Cartea este o piesă de teatru, aşadar nu se mai regăsesc descrierile detaliate care te ajutau să “vezi” totul clar. Pe lângă asta, îmi pare că replicile sunt atât de simple încât nu mai conturează ca înainte personalităţile personajelor.

Cu toate acestea, consider că farmecul volumului constă în a te întoarce înapoi în timp, în a-ţi aminti de momente cheie din evoluţia lui Harry. Pentru fanii seriei, Harry Potter and the Cursed Child vine la pachet cu multă nostalgie, întrucât acţiunea se petrece la 19 ani de la finalul penultimului volum. Vedem acum o echipă matură formată din Harry, soţia lui – Ginny, Hermione, soţul ei – Ron, dar şi Draco Malfoy. De la adolescenţi neliniştiţi, îi întâlnim acum adulţi cu responsabilităţi şi cu copii care se pare că le calcă pe urme.

Povestea se concentrează asupra relaţiei complicate dintre Harry şi fiul său, Albus Severus, cel din urmă intrând în nişte situaţii neaşteptate, aşa cum făcea şi Harry de altfel. Albus îi seamănă foarte tare tatălui său, punând prietenia cu fiul lui Draco, Scorpius, mai presus de orice.

Aflăm în acest volum că Voldemort are o urmaşă şi că lumea vrăjitorilor ar fi fost un iad întunecat dacă acesta ar fi câştigat cea din urmă bătălie. Isteţimea celor doi, Albus şi Scorpius, contribuie la restabilirea cursului firesc al istoriei şi, în cele din urmă, şi la îmbunătăţirea relaţiei dintre Albus şi Harry.

De ce să citeşti Harry Potter and the Cursed Child?
Nostalgie – vei retrăi atmosfera magică a poveştii.
Vei revedea personajele tale preferate, de data asta maturizate şi confruntându-se cu noi probleme.
You’ll keep up with the story – sunt sigură că nu vrei să rămâi în urmă cu ceea ce se întâmplă în lumea lui Harry.

E o lectură uşoară, rapidă, acţiunea se desfăşoară mult mai repede decât în volumele anterioare, nu ai cum să te plictiseşti.

Găseşti cartea pe Books Express, foarte drăguţ ambalată şiii cu abţibilduri simpatice! 🙂

Comments

comments

You May Also Like

Leave a Reply