Femeile și sindromul premenstrual

12710801_1111647728869950_3466162134481890721_o

Marți am avut o criză de spm/ pms dacă o dăm pe engleză. Mi-am șters poze de pe Facebook, mi-am scos poza de profil, am dat niște unfriend-uri, am plâns vreo două ore, n-am mâncat, am plecat la bancomat fără portofel și îmbrăcată prea gros pe o căldură teribilă și am avut niște palpitații și senzație de anxietate cum n-am mai avut de ceva timp.

A doua zi eram deja mai bine, rămăsese doar anxietatea, iar azi sunt oarecum în regulă. Acum sunt sigură că nu toate femeile trec prin asta înainte de perioada roșie a lunii, așa cum nici mie nu mi se întâmplă mereu. DAR, și aici scriu femeilor care vor spune că „Vai, din cauza asta zic bărbații că suntem nebune, le dai apă la moară”, UNEORI CHIAR SUNTEM NEBUNE! Sau, mă rog, doar acționăm ca atare. Ar fi cazul să recunoaștem că uneori nu avem motive reale să fim nervoase sau triste, dar ne-am trezit cu fața la cearceaf și aruncăm vina fix în pms. Bullseye.

Și cum îmi analizam eu pornirile de zilele trecute, pe de o parte mi-am dat seama că nu-mi pot controla toți hormonii și că e bine să mă manifest, iar pe de altă parte am realizat că, tocmai pentru că am scuza asta, nu încerc să mă controlez deloc. And I’m a total bitch cu oamenii care au ghinionul să se afle pe lângă mine.

Apăi, cum să nu fiu nervoasă când hormonii își fac jocul, îmi apar coșuri pe față, sânii dor chiar dacă nu îi am, spatele începe și el să doară, parcă m-am și balonat, la ce pisici mai merg la electrostimulare, și așa aș mânca doar dulciuri, înghețată here I come. Cam ăsta e firul logic, dacă îl pot numi așa, a ce mi se întâmplă în zilele alea. Vaginas are fun.

CE SĂ FACI DACĂ MĂ VEZI ÎN ZILELE ALEA?

Evită-mă dacă nu ai nimic important sau urgent de zis. Dacă tot mă abordezi, vino cu o ciocolată. Nu-mi spune că arăt rău. Nu-mi spune că arăt bine, știu că minți. Nu-mi spune că nu am dreptate. Am întotdeauna dreptate.

 

Comments

comments

You May Also Like