Filmele lunii – Jackie, La La Land și Lion

Lion-2016-Movie

Luna asta am văzut (până acum) trei filme: Jackie, La La Land și Lion. Unul singur m-a impresionat, dar vorbesc pe rând despre ele.

Jackie e un film despre Prima Doamnă Jacqueline Kennedy și tot ceea ce s-a întâmplat în jurul ei din momentul asasinării soțului ei, președintele John F. Kennedy. Cunoscută pentru atitudinea sa prețioasă, pentru respectul pe care îl impunea, Jackie este aruncată în vâltoarea unui eveniment traumatic. Natalie Portman a jucat rolul într-un mod interesant, deși mi s-a părut forțat și prea mult pe alocuri. Filmul poate fi interesant pentru cei pasionați de personaj, însă mie mi s-a părut prea lung, cu scene extinse la infinit în care nu se întâmpla mare lucru. Nu știu care a fost intenția din spate, dar nu îmi pare că au pus personajul într-o lumină favorabilă.

La La Land e un musical cu Ryan Gosling și Emma Stone. E o poveste de dragoste între un pianist îndrăgostit de jazz și o actriță wannabe. Poveste simpatică, film mult lăudat chiar și de bărbați, dar toate scenele de dans și cântec sunt prea cheesy pentru mine. Nu mi s-au părut bine integrate în poveste scenele de dans, mi s-a părut mega penibilă o scenă gen Mary Poppins, în care ei dansau printre nori și stele. Ewh. Nu mă înțelegeți greșit, îmi plac musicalurile, îmi plac și clișeele uneori. Am văzut anul trecut un musical live la care am râs două ore sau cât am stat acolo pe scaun – recomand dacă ajungeți în Londra, mergeți neapărat la Book of Mormon, e absolut genial, l-aș mai vedea de câteva ori. Totul impecabil, de la costume, voci, acting skills, muzica live, m-a impresionat. Mă gândeam la faptul că, dacă La La Land ar fi pus în scenă, musical live, cu siguranță ar fi mult mai interesant și mai puțin cheesy. Mi-a plăcut însă finalul, deși e trist.

Într-o notă pozitivă, aseară am văzut și un film care mi-a plăcut foarte mult. Singura problemă pe care i-o găsesc este că s-au cam lungit cu unele scene (deși, pe de o parte, au conturat mai bine viața personajului) – mă întreb dacă asta e o problemă a filmelor sau e problema mea și a faptului că îmi pierd atenția destul de repede. Lion (la noi Saroo: Drumul spre casă) este un film inspirat dintr-o poveste reală: un puști se pierde de fratele său mai mare, ajunge într-un tren și călătorește sute de kilometri prin India. Nimeni nu află de unde vine și care-i sunt părinții, așa că este adoptat de un cuplu din Australia. După 25 de ani de întrebări și frânturi de amintiri legate de mama și fratele său, Saroo descoperă numele satului unde trăia și călătorește ca să-și găsească familia. Filmul, pe lângă lumea pe care o arată, este cu atât mai impresionant cu cât realizezi că un om chiar a trăit tot ce vezi tu acolo. Sfârșitul e mai mult decât emoționant. Și Dev Patel mi se pare cute.

În plus, filmul atrage atenția asupra numărului alarmant de copii care sunt dați dispăruți în fiecare an în India. Mergeți pe www.lionmovie.com, unde aflați mai multe despre problemă și unde puteți dona. 🙂

Găsiți programul filmelor la www.cinemacity.ro.

Comments

comments

You May Also Like