Gătește cu mine – noua carte de povești culinare a lui Florin Dumitrescu

Gateste_cu_mine_Florin_Dumitrescu_3D_s

Aş găti şi eu dacă ar fi mereu lângă mine un chef care să-mi spună cum şi ce să fac. Cum nu mă pot lăuda cu gusturi mega sofisticate la mâncare, până acum m-am mulţumit şi cu cartofii prăjiţi pe jumătate arşi pe care reuşesc să îi fac doar atunci când am poftă. Eh, cred că în ajutorul meu şi al altora ca mine vin cărţile astea cu reţete interesante, pe care să le faci ca să le demonstrezi alor tăi că ai avansat în ale gătitului de când te-ai mutat singur/ă.

Chef Florin Dumitrescu, pe care deja nu mai e nevoie să îl prezinte cineva, a lansat cartea Gătește cu mine,care cuprinde „rețete de acasă” şi este dedicată celor care gătesc zi de zi pentru cei dragi. În plus, fiecare rețetă în parte are o scurtă poveste, relatată de Florin Dumitrescu cu simplitate, sinceritate și emoție.Toate rețetele din cartea lui Florin Dumitrescu sunt rețete din „bucătăria lui personală”, rețete pe care le gătește cu multă iubire familiei și prietenilor.

„Această carte este povestea mea, spusă pe limbajul gustului”

„Contrar așteptărilor, cartea aceasta nu este despre meseria de bucătar. Nu este despre restaurante, despre fine-dining, despre stele Michelin, rețete elaborate sau plating minimalist. Această carte este povestea mea, spusă pe limbajul gustului și e pentru cei care gătesc acasă, din pasiune sau de nevoie, pentru cei care pun pe masă celor dragi bucăți din sufletul lor…” a explicat Florin Dumitrescu.

Gătește cu mine – 42 de rețete de acasă

Cartea semnată de Florin Dumitrescu cuprinde 42 de rețete, printre care: supă de legume cu tăiței de casă, creveți cu usturoi, ardei iute și roșii, midii în sos de vin și ierburi proaspete, risotto cu șofran, plăcintă de berbecuț, tartă cu cătină și multe altele.

În cartea Gătește cu mine se găsesc „de la mâncărurile bunicii mele, cele cu care am crescut și rețete care mi-au marcat cariera, până la preparatele care m-au făcut să înteleg cât de mult contează să gătești cu drag și din iubire.” a completat Florin Dumitrescu.

Proiectul Gătește cu mine este susținut de LIDL și San Pellegrino, cartea cu același nume fiind publicată de editura Coreus. Gătește cu mine de Florin Dumitrescu va fi disponibilă în toate magazinele LIDL la un preț special: 39,99 ron. Se va găsi de asemenea on-line la www.librarie.net si în locațiile selecționate, prețul recomandat fiind de 49,99 ron. Amănunte pe www.florindumitrescu.ro .

Comments

comments

You May Also Like

Leave a Reply