Mărimea care contează

measure-1897778_1920

„Nu-mi doresc lucruri mari în viață: o mică vilă cu o mică piscină, o mică mașină, o mică firmă”. Nu aruncaț’ cu roșii pentru gluma depășită. Ar fi ridicol să spun că mărimea nu contează- referindu-mă la orice. Size does matter.

Legat de mărimi, am o mică (hăhă) întâmplare de povestit. Prin februarie mi-am cumpărat o pereche de jeanși/ jeggings skinny, de la Pull&Bear. I-am luat la reducere, model simplu, basic, negru, super afacere – 50 lei. So far so good, însă exista un lucru care mă deranja: eticheta de la spate, pantalonii fiind cu talie înaltă. Așa că m-am decis să o tai, ceea ce a dus la o descoperire șocantă: pantalonii mei, pe care îi cumpărasem drept mărimea 38, aveau, sub eticheta vizibilă, încă una pe care scria mărimea 40. Size inception!

Așa, și? Ați zice. Well, începând cu începutul, am perechi de blugi la care și mărimea 34 îmi este mare. De obicei port 36, însă, de această dată, mărimea 38 mi s-a potrivit la fix. Deja faptul că am cumpărat mărimea 38 era un semn de întrebare în mintea mea. Apoi am fost uimită de eticheta cu mărimea 40 și nu pot să nu mă întreb: în ce colț uitat de lume oare mărimea 38= mărimea 40? Oare ce reacție ar fi avut o femeie deprimată din cauza faptului că e supraponderală, dacă era în locul meu? Știu că pentru unii asta e bullshit, așa cum sunt sigură că există femei (poate și câțiva bărbați) care sunt foarte sensibile atunci când vine vorba de kilogramele pe care le au, cât și de mărimile hainelor pe care le poartă.

So you might think you re a size 40, iar în altă țară să fii mărimea 36! Știu că, în mod normal, mărimile hainelor sunt date de niște măsurători care arată media dimensiunilor fizice a oamenilor dintr-o anumită zonă geografică. Și totuși, întâmplări de genul ăsta te pun pe gânduri și începi să te întrebi ce rost standardele astea bolnave și de ce ne tot chinuim să ne încadrăm în niște cifre. Fuck them standards, eat some burgers, be happy, nobody gives a shit.
20170519_001828 20170519_001811

Comments

comments

Share This Story

Uncategorized

You May Also Like