Recunosc, nu-s tocmai straight

Nu stiam ce ma asteapta. Nu stiam ce ma asteapta.

Nu sunt cea mai straight persoană din ceva puncte de vedere, dar unul dintre ele mă macină de pe la vârsta de 13 ani. E chestia aia pe care o știi tu, poate o văd și ceilalți, tu ai impresia că se vede de la o poștă și încerci cumva să o ascunzi. Da, vorbesc despre dinții mei strâmbi pe care i-am urât dintotdeauna.

Știți cum, atunci când sunteți mici și încep să apară dinții permanenți, părinții vă spun să nu tot atingeți cu limba proaspătul dinte, că va ieși strâmb? Nu? Sunt singura care a crezut în asta, da’ oricum n-a ascultat? Nu contează, problema e că am avut dintotdeauna problema asta, care în capul meu era atât de gravă încât, treptat, am învăţat cum să stau la poză aşa încât, dacă zâmbesc, să nu se vadă că am dinţii strâmbi.

Îmi doream să îmi pun aparat de câţiva ani deja, dar ba din motive financiare, ba din lipsă de timp, n-am făcut pasul. Dar acum, cum tot îmi fac veacul pe la Centro Italiano di Implantologia, am zis să go for it. N-o să mint, primele zile au fost horror, îmi era greu să mănânc (biggest issue ever) şi mă dureau dinţii (nu atât de tare cât să iau pastile, dar era frustrant). A trecut o săptămână de când l-am pus şi pot să mănânc liniştită acum. Ce îmi place foarte tare e că abia se vede, am ales aparatul ceramic (as you see in the pic).

Care sunt problemele pe care le puteţi avea, pe lângă aspectul estetic? Tulburări masticatorii, tulburări de deglutiţie, tulburări articulare, chiar şi tulburări psihice atunci când se pierde încrederea în sine (refuz de a zâmbi, frustrări constante). În plus, dinţii înghesuiţi sunt greu de curăţat, aşa că pot apărea mult mai uşor cariile. Nu e doar o problemă de ordin estetic, aşadar.

I’ll keep you updated on when I’ll get straight. 🙂

Mamaia_023

Comments

comments

You May Also Like

Leave a Reply