România programează – Hour of Code 2016 (CP)

Hour of Code (Ora de Programare) își propune să facă din programarea pe computer un limbaj accesibil oricui și pune la dispoziție gratuit resursele necesare pentru oricine își dorește să își descopere pasiunea pentru tehnologie sau să învețe bazele programării într-un eveniment de o oră.

Timp de 7 zile, între 5 și 11 decembrie, în toată țara se vor susține Ore de Programare cu ajutorul tutorialelor online puse la dispoziție gratuit pe website-ul ro.code.org. Traduse în peste 40 de limbi, acestea pot fi accesate în cadrul unui curs – cu susținerea unui profesor sau individual – și pot fi lucrate atât pe computer, tabletă sau telefon, cât și offline, în cadrul unor activități de grup.

În fiecare an peste 400.000 de români s-au înscris și au participat la eveniment

într-o săptămână.

Anul acesta, atât instituțiile școlare cât și companiile se pot alătura evenimentului Hour of Code. Trebuie doar să vă înregistrați evenimentul pe hourofcode.com/ro/ro, să alegeți o oră în perioada 5-11 decembrie și să vă bucurați de ceea ce puteți crea cu ajutorul tehnologiei. 

“Cea mai mare parte a elevilor din România nu au niciodată șansa să descopere dacă le place sau nu acest domeniu pentru că nu sunt expuși la acest tip de activități. Pentru mulți informatica se rezumă la cursuri de Pascal sau C++.

Dorim să le arătăm că astăzi mediul digital și tehnologia înseamnă mult mai mult, înseamnă marketing, PR, big data analytics, graphic design, programare pentru medii precum: web, mobile, desktop, embedded, robotica sau networking iar lista este foarte lungă.”

 

  • Alin Chiriac, Founder & CEO, ADFABER.org

 

 

Comments

comments

Share This Story

News

You May Also Like