13 stereotipuri în 13 reasons why

www.theodysseyonline.com www.theodysseyonline.com

Mi-am pierdut câteva seri din viață pentru a mă uita la 13 reasons why, asta după ce am tot văzut statusuri legate de serie. M-a ținut în priză suspansul de până la caseta lui Clay (such an ugly name tbh), iar mai apoi așteptam să apară un motiv real pentru care fătuca aia went all mental.

Hannah este personajul care m-a enervat cel mai tare în filmul ăsta: o puștoaică precum oricare alta, dar care se victimizează pentru orice bullshit prin care trece, face din țânțar armăsar și are impresia că toată lumea e împotriva ei. Violul este singurul motiv care înțeleg că o putea băga într-o asemenea stare încât să vrea să își ia viața. Toate celelalte sunt nimicuri: un băiat care nu se roagă de tine după ce tu l-ai refuzat, un porc care vrea să iasă cu tine în urma unui pariu, o tipă care te respinge total când îi afli un secret, prieteni care te lasă baltă, părinți care nu te ascultă, colegi care fac mișto, consilierul care nu te înțelege. Prin multe din astea trece orice om la un moment dat. Stop being a whiny bitch.

Pe lângă asta, să învinovățești atâția oameni pentru decizia ta de a-ți lua viața și să faci așa încât să afle toți ceilalți și să se simtă vinovați, mi se pare o răzbunare pe care un om cu adevărat rănit și deprimat nu cred că ar gândi-o. Domnișoara Hannah a strigat toată viața ei după atenție, a vrut mereu ca oamenii să vadă, să o înțeleagă. Asta chiar și după moarte.

Now, stereotipuri ori situații atââââât de des întâlnite în filme, cât și în viața reală:

1.tipa nouă

2.tocilarul fără de prieteni

3.majoreta prostuță și ușurică

4.tipul cu bani, care crede că i se cuvine orice

5.sportivul dur la suprafață, dar sensibil în interior

6.părinții preocupați doar de bani, care nu mai au timp și atenție pentru copil

7.populara under pressure (părinți gay, ea gay & asian)

8.popularul cu probleme în familie (fără tată, cu mamă dependentă și iubit abuziv)

9.puștiul latino living in the ghetto & care își face dreptate cu mâna lui

10.eu adormind pe canapea la majoritatea serialelor (mai aveam nevoie de ceva aici)

11.puștiul care nu e vrut de nimeni (fotograful)

12.afacerea mică amenințată de un lanț mare

13.numărul fatidic 13. really, guys?

L-aș recomanda? Da, deși e plin de stereotipuri. Personajele par reale, chestiile prezentate în film chiar se pot întâmpla. Ajută în vreun fel în a depista oamenii care au nevoie de ajutor? Does it raise awareness on this matter? Probabil.

Comments

comments

You May Also Like