Sunt obsedată de mine | Self talk

23231097_1844960492205333_2960083989255694806_n

Scriu asta după o zi și jumătate în care am fost într-o ceață densă. Mi-am dat seama că sunt obsedată de mine și că e cazul să fac ceva în privința asta, fiindcă îmi afectează toate activitățile. Deși nu e primul articol în care vorbesc despre mine (asta pentru că îmi place să mă analizez, nu pentru că aș fi self-obsessed), de acum pornesc rubrica de self talk. Doar așa, fiindcă îmi place cum sună.

Nu sunt self-absorbed în sensul în care m-aș pune mereu în centrul lumii și m-aș crede the cookie of all cookies. Sunt obsedată de mine fiindcă mă analizez din toate punctele de vedere, până în cele mai mici și neînsemnate detalii, în fiecare clipă în care nu-mi țin mintea ocupată cu altceva. Ceea ce mă epuizează psihic.

Ieri am izbucnit în plâns de fiecare dată când mi-a picat privirea pe reflexia mea din vreo oglindă. Nici măcar nu e that time of the month. Am realizat că sunt obsedată de modul cum arăt. Și pentru că nu arăt cum vreau eu să arăt, mă auto-pedepsesc și nu mănânc sau îmi interzic alte lucruri. Asta până seara, când zic fuck it și mănânc un burger cu cartofi prăjiți. Mă uit în oglindă poate de zeci de ori pe zi și îmi văd fiecare coș în parte, văd cum mi se adâncesc cearcănele, văd că am nasul strâmb și buzele asimetrice. Văd că am sprâncenele total diferite.

Pe lângă asta, mă obsedează tot ce n-am făcut până acum, din punct de vedere profesional. Văd ce fac alții și apoi mă uit iar la mine. Îmi fac liste și planuri de care știu că nu o să mă țin, pentru că nu am deloc încredere în mine și-s leneșă.

Mă întorc la cum arăt și țin să subliniez că am avut vreo 6 schimbări de culoare a părului anul ăsta, iar poimâine urmează a 7-a. Cât de self-obsessed să fii? Încerc să mănânc sănătos și asta mă bagă în depresie, pentru că sunt ca un copil care poftește și nu înțelege că nu are voie. Încerc să fac sport, iar apoi mă plâng de febra musculară și timpul implicat, deși rezultatele se văd. Încep multe, dar nu duc nimic la capăt.

Am scris despre asta pentru că mă gândesc că poate self shaming-ul o să aibă un efect. Poate o să reușesc să ies cumva din gândurile astea și să mă concentrez pe ce trebuie, acum că am scris.

Wish me luck.

Comments

comments

Share This Story

Uncategorized

You May Also Like